Ovsené wafle

21.02.2019

Ovsené wafle s proteinelou, bielym jogurtom, banánom černicami a stružlinkami horkej čokolády
Ovsené wafle s proteinelou, bielym jogurtom, banánom černicami a stružlinkami horkej čokolády

Sladké raňajky, to je moje :-) A keďže nie vždy má človek ráno času nazvyš, snažím sa o čo najjednoduchšie jedlá, ktoré zvládnem pripraviť maximálne do pol hodiny. A presne takým, sú aj ovsené wafle. 

Príprava cesta zaberie maximálne 10 minút a pečenie približne tiež rovnako, podľa toho, či budete wafle piecť pre celú rodinu alebo budete pripravovať len jednu porciu pre seba :-) . 

Uvedený recept je približne na 10 waflí. 

Potrebujeme

  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • banán
  • 1 hrnček bieleho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžičky medu
  • lyžička prášku do pečiva (sódy bikarbóny)
  • lyžica kokosového oleja
Ovsené wafle s mandarínkou a bezkalorickým čokoládovým sirupom
Ovsené wafle s mandarínkou a bezkalorickým čokoládovým sirupom

Postup

Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka a med (podľa chuti, minimálne jedna lyžica na jedno vajíčko) vyšľaháme do penista. Do zmesi pridáme rozpučený banán, jogurt, roztopený kokosový olej a spoločne premiešame. V kuchynskom robote, prípadne mlynčeku, pomelieme ovsené vločky na múku a spolu s kypriacim práškom primiešame k vajíčkovej hmote. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý len zľahka primiešame do zvyšku zmesi. Výsledná hmota by mala mať stredne hustú konzistenciu, nemala by sa liať, ale zároveň by nemala byť ani príliš hustá. Ak sa vám zdá riedka pridajte ešte trochu pomletých ovsených vločiek, naopak, ak vám príde hustá, pridajte mandľový nápoj, prípadne mlieko. 

Pečieme na vyhriatom waflovači, až kým sa hmota neoddeľuje od waflovača. Ak sa vám budú wafle na stroj lepiť, môžete ho jemne potrieť kokosovým olejom, ale naozaj stačí len troška, podobne ako keď pečiete palacinky. 

Hotové wafle nechajte trošku vychladnúť a naservírujte podľa chuti. Moje na foto sú naplnené proteinelou, poliate zvyškom bieleho jogurtu a dozdobené banánom, černicami a struhlinkami z kvalitnej horkej čokolády. 

Dobrú chuť :-)