Šťavnatá jablková bábovka

24.09.2018

Jablbková bábovka
Jablbková bábovka

Jeseň je neodmysliteľne sezónou jablkových koláčov, preto koláčik, ktorý som si pre vás pripravila je trošku netradičné spojenie bábovky a jabĺčok. Bábovka je vďaka jablkovému pyré maximálne šťavnatá a navyše ostatné použité ingrediencie z nej robia výborný zdravý koláčik. Príprava je nenáročná a zvládne ju aj úplný začiatočník. 

Potrebujeme

cca 5 stredne veľkých jabĺk
3 šálky ovsených vločiek 
3 lyžice medu
cottage cheese
lyžička sódy bikarbóny (prípadne celý kypriaci prášok)
2 lyžice kokosového oleja 
3 vajcia 
2 lyžice kakaa 
jablkové chipsy (hrozienka) 
horká čokoláda 

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku. Jablká ošúpeme, očistíme a rozmixujeme spolu s cottage cheese na pyré. Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme med a vyšľaháme do penista. K zmesi prisypeme ovsené vločky, pyré, kokosový olej, sódu bikarbónu (kypriaci prášok) a premiešame. Z bielkov vyľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame ku zvyšku zmesi. Vzniknuté cesto rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme nakrájané jablkové chipsy (prípadne hrozienka), druhú zmes dochutíme kakaom a nasekanou horkou čokoládou. Vymastíme a vysypeme bábovkovú formu a obe cestá do nej nastriedačku nalejeme tak, aby sme vytvorili mramorovaný vzor. Pečieme vo vyhriatej trúbe pri 180 stupňoch, cca hodinu. 

Ďalšie články